مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۸
۰ نفر

رئیس هیات سوارکاری استان زنجان گفت: در زمان حاضر قریب ۵۰۰ اسب ورزشی از نژادهای مختلف بومی و غیربومی در این استان وجود دارد.

اسب ورزشی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محمدرضا رجبی خمسه، دوشنبه ۲۵ آذر افزود: بیشترین نژاد مربوط به دوخون است، ۲۰ درصد از اسب‌های استان زنجان از نژاد ترکمن، ۱۰ درصد عرب، ۱۰ درصد کرد، ۱۰ درصد خارجی و ۵۰ درصد مابقی نیز دوخون و بومی است.

وی تعداد باشگاه‌های سوارکاری زنجان را ۱۶ باب اعلام کرد و با اشاره به اینکه زنجان از وجود ۲ باشگاه بزرگ برخوردار است که در هرکدام از آن‌ها ۸۰ رأس اسب نگهداری می‌شود، اظهار داشت: در حال حاضر اسب‌های ‌این استان از نژادهای مختلفی چون کرد، عرب، ترکمن، دوخون، پونی، آلمانی، سوئیسی، بلژیکی و هلندی، هستند.

رجبی خمسه گفت: ۱۰ باشگاه سوارکاری در شهرستان زنجان، ۲ باشگاه در شهرستان ابهر، سه باشگاه در شهرستان خرمدره و یک باشگاه نیز در شهرستان سلطانیه قرار دارد. این باشگاه‌ها شامل اسواران، المپیک، دانشگاه زنجان، میثم، جوادیان، چاپار، رادمان، کالسکه طلایی، مینا و آسپا در شهرستان زنجان، باشگاه آرمادا و بهار در ابهر و الهام، سام خرمدره و ستاره خرم در شهرستان خرمدره و فارهه در سلطانیه، است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر قریب ۱۰۰ ورزشکار زن و مرد در این رشته ورزشی پرهزینه فعال هستند که حدود ۵۰ درصد آن را بانوان تشکیل می‌دهند که از مجموع این تعداد سوارکار، ۲۰ نفر به‌صورت حرفه‌ای فعالیت می‌کنند.

رئیس هیات سوارکاری استان زنجان گفت: اسب پونی ویژه سوارکاری کودکان، اسب عرب و کرد برای زیبایی، اسب‌های خارجی برای پرش، ترکمن به‌منظور کورس و پرش و دوخون نیز برای کورس، پرش و استقامت است.   

وی، کمبود اعتبار مالی را از عمده مشکل هیات سوارکاری استان زنجان بیان کرد و افزود: سوارکاری، رشته‌ای پرهزینه است اما هنگام تخصیص بودجه سالانه، کمتر از اعتبارات رشته‌هایی چون کشتی و فوتبال درنظر گرفته می‌شود درحالی‌که برگزاری یک مسابقه استانی سوارکاری نیازمند قریب به ۸۰ میلیون ریال است.  

رجبی خمسه خاطرنشان کرد: امسال رقابت‌های قهرمانی استان پرش با اسب، استقامت و درساژ (حرکات موزون اسب) به‌صورت مقدماتی در زنجان برگزار شد که برای برگزاری ۱۱ مسابقه سوارکاری پرش، سه فقره استقامت، سه فقره شو سواری (حرکات نمایشی زیبایی)، یک درساژ و یک مورد نیز مسابقه کورس شمال غرب کشور در زنجان درمجموع بیش از ۲ میلیارد ریال هزینه صرف شد.  

وی افزود: مسابقه درساژ (رقص اسب) برای نخستین بار در تاریخ سوارکاری این استان برگزار شد، ۲ مورد کلاس درساژ و همچنین یک دوره کلاس اصلاح نژاد و ژنتیک به مدت ۲ روز در دانشگاه زنجان برگزار شد.  

رئیس هیات سوارکاری استان زنجان گفت: در زمان حاضر اسب‌های موجود در باشگاه‌های این استان به خاطر فصل سرما و حاکم شدن هوای سرد و یخی در حال ریکاوری هستند و با توجه به سفت و یخی بودن زمین، تمرین پرش کم می‌شود چراکه امکان اینکه آسب صدمه ببینند زیاد است.  
 

کد خبر 470593

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha